Botë

Armenia dhe Azerbajxhani drejt nënshkrimit të traktatit të paqes

Foto: AP
 

Armenia dhe Azerbajxhani kanë rënë dakord të enjten që të shkëmbejnë të burgosurit e luftës si dhe të punojnë drejt nënshkrimit të një traktati paqeje në atë që Bashkimi Evropian e përshkroi si një hap të madh drejt paqes në rajonin e trazuar prej kohësh.

Të dy vendet thanë në një deklaratë të përbashkët se "ndajnë pikëpamjen se ekziston një shans historik për të arritur një paqe të shumëpritur", shkruan Associated Press.