Botë

Kumbari i Putinit themelon lëvizjen ukrainase proruse në Serbi

 

E përditshmja e pavarur serbe, “Danas“, ka shkruar se lëvizja “Ukraina e Dytë“ e oligarkut ukrainas dhe politikan prorus, Viktor Medvedçuk, që njihet edhe si kumbar i Vladimir Putinit, para dy muajsh, ka regjistruar përfaqësinë e vet edhe në Serbi. Këtë e ka konfirmuar edhe Dejan Stanojeviq, një biznesmen serb që është përfaqësues i shoqatës në Serbi.

“Danas” shkruan se “Ukraina e Dytë“ është regjistruar edhe në agjencinë e regjistrave ekonomikë në Beograd, ndërsa Stanojeviq ka shpjeguar se në postin e përfaqësuesit të saj ka ardhur në saje të lidhjeve të vendosura gjatë qëndrimit në Ukrainë.