Botë

Presidenti i Venezuelës shtyn përpara planet për nisjen e një lufte të re

 

Presidenti i Venezuelës, Nicolas Maduro, po shtyn përpara planet për të marrë nën kontroll Essequibon, rajonin e pasur me naftë të kontrolluar nga Guayana fqinje, shkruan BBC.

Ai ka urdhëruar kompaninë shtetërore të naftës të lëshojë licencat e nxjerrjes dhe i ka propozuar Asamblesë Kombëtare të miratojë një projektligj që e bën zonën pjesë të Venezuelës.