Botë

Luftimet e ashpra në Gaza ndalojnë shpërndarjen e ndihmave

 

Forcat izraelite luftuan kundër militantëve të Hamasit në të gjithë Gazën të mërkurën, pasi zgjeruan ofensivën e tyre tokësore, duke zvogëluar më tej zonën ku palestinezët mund të kërkojnë siguri dhe duke ndaluar shpërndarjen e ndihmave jetike në pjesën më të madhe të territorit.

Sulmi në jug kërcënon zhvendosje të mëtejshme masive brenda enklavës bregdetare të rrethuar, ku OKB-ja thotë se rreth 1.87 milionë njerëz - mbi 80% e popullsisë - tashmë janë larguar nga shtëpitë e tyre.