Botë

Sëmundjet më të rrezikshme sesa bombardimet në Gazë

FOTO: AP
 

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, nëse sistemi shëndetësor në Gaza nuk rregullohet, sëmundjet e patrajtuara do të vrisnin më shumë njerëz se bombardimet atje.

Diarreja dhe sëmundjet e frymëmarrjes janë mjaft të përhapura në mesin e fëmijëve në objektet e stërmbushura të OKB-së, ku aktualisht po strehohen pothuajse 1.1 milion njerëz. Madje, as pacientët me sëmundje kronike, të tilla si kanceri, nuk po marrin asnjë trajtim.

Ky paralajmërim vjen pasi armëpushimi mes Izraelit dhe Hamasit ka përfunduar dhe forcat izraelite kanë vazhduar bombardimin e Gazës.