Botë

Blinken thotë se ia bëri të qartë Izraelit se duhet t’i mbrojë civilët në jug të Gazës

 

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, tha të enjten se ia ka bërë të qartë kryeministrit të Izraelit, Benjamin Netanyahu, se ushtria izraelite duhet ta sigurojë mbrojtjen e civilëve para se ta nisë ofensivën në jug të Rripit të Gazës, dhe se Qeveria e Izraelit është pajtuar për këtë.

“Izraeli e ka... njërën prej ushtrive më të sofistikuara në botë. Ajo është në gjendje ta neutralizojë kërcënimin që i vjen nga Hamasi, duke e minimizuar njëkohësisht dëmtimin e burrave, grave dhe fëmijëve të pafajshëm. Dhe është e detyruar ta bëjë këtë”, tha Blinken në Tel Aviv.