Botë

Rusia ndalon aktivitetin e LGBT-së

 

Gjykata e Lartë e Rusisë e ka shpallur atë që e quan “lëvizja publike ndërkombëtare LGBT” një organizatë ekstremiste dhe ka ndaluar aktivitetet e saj në të gjithë vendin, shkruan BBC.

Vendimi u nxit nga një mocion i Ministrisë së Drejtësisë, edhe pse një organizatë e tillë nuk ekziston si person juridik.