Botë

Arrihet marrëveshja për përshpejtimin e eksportit të grurit përmes Ukrainës, Polonisë dhe Lituanisë

Foto: AP
 

Ukraina, Polonia dhe Lituania kanë rënë dakord për një plan, që shpresojnë se do të ndihmojë në përshpejtimin e eksporteve të grurit ukrainas, thanë zyrtarët të martën, raporton agjencia “AP”. vendet në nevojë përtej Evropës pritet të përfitojnë nga procedurat më të shpejta.

Marrëveshja do të thotë që inspektimet e grurit do të zhvendosen nga kufiri Ukrainë-Poloni për në një port lituan në Detin Baltik, sipas një deklarate nga Ministria e Bujqësisë e Ukrainës.