Botë

Ushtria indoneziane akuzohet për vrasjen e fëmijëve në Papua-n Perëndimore

 

Vitin e kaluar, ekspertët e OKB-së për të drejtat e njeriut kërkuan qasje urgjente dhe të pakufizuar humanitare në rajon për shqetësimet serioze mbi “abuzimet tronditëse kundër papuanëve indigjenë, duke përfshirë vrasjet e fëmijëve, zhdukjet, torturat dhe zhvendosjet masive të njerëzve”

Trupi i 17-vjeçarit Wity Unue, u soll në vendlindje nga ushtria indoneziane në një kuti, deklaruan dëshmitarët. Ushtarët nuk mundën të gjenin familjen e tij, dhe kështu dogjën arkivolin prej kartoni, me trupin e tij brenda, në fund të një rruge, në malësitë e largëta të Papua-s Perëndimore.

Nxënësi i shkollës së mesme – ishte torturuar dhe djegur për vdekje.