Botë

Grushti i hekurt i Azerbajxhanit në Nagorno-Karabakh

Shërbimi i rojave kufitare të Azerbajxhanit ka njoftuar se Ruben Vardayan është shoqëruar deri në kryeqytetin Baku dhe u është dorëzuar shërbimeve relevante që do të vendosin për fatin e tij
 

Vardanyan, biznesmen miliarder, i cili bëri pasuri në Rusi duke qenë pronar i një banke investuese, u shpërngul në Nagorno-Karabakh në vitin 2022 dhe shërbeu si kryetar i qeverisë rajonale për disa muaj para se të jepte dorëheqje në fillim të vitit 2023.

(AP) - Azerbajxhani ka konfirmuar arrestimin e ish-kryetarit të qeverisë separatiste në Nagorno-Karabakh, i cili po ikte në drejtim të Armenisë së bashku me mijëra të tjerë që po braktisin enklavën pas aksionit të shpejtë me të cilin Azerbajxhani mori kontrollin e territorit të kontestuar.

Arrestimi i Ruben Vardanyan është konfirmuar nga shërbimi i rojave kufitare të Azerbajxhanit. Arrestimi i tij është reflektim i qëllimeve të Azerbajxhanit që me shpejtësi dhe forcë të zgjerojë pushtetin në rajon pas ofensivës ushtarake që nxiti eksodin e mijëra armenëve etnikë.