Botë

Serbia, çdo vit me nga 35 mijë banorë më pak

Ministrja pa portofol Slavica Gjukiq Dejanoviq, e ngarkuar për demografi e me politikën e popullimit, ka deklaruar sot se Serbia për çdo vit zvogëlohet për 35 mijë banorë, transmeton Koha.net.

Ajo ka thënë se çdo vit e braktisin nga 15 mijë qytetarë ndërsa pjesa tjetër, rreth 20 mijë është pasojë e mortalitetit dhe e natalitetit.

Ajo, siç përcjell tanjug, ka thënë se për të ndaluar këtë trend duhet punuar për ndihmë familjeve dhe për përkrahjen e lindjes së fëmijës së dytë.