Botë

Minat zhvendosen pas rrënimit të digës së Ukrainës, mund të përfundojnë në plazhet e Detit të Zi

Foto: Global Images Ukraine
 

Minat e zhvendosura nga përmbytjet pas rrënimit të digës Nova Kakhovka mund të përfundojnë në plazhet rreth Detit të Zi, ka thënë të mërkurën kreu i një programi të minave të Kombeve të Bashkuara.

“Nuk do të habitesha të shihja se ato mina ose kanë zbritur deri në det, ose do të jenë aty gjatë muajve të ardhshëm, pasi uji vazhdon të rrjedhë, (dhe minat) do të transportohen atje”, ka thënë Paul Heslop i Veprimit ndaj Minave në Programin e Zhvillimit të OKB-së në Ukrainë. “Fatkeqësisht, ne mund të shihnim mina që po laheshin në plazhet rreth Detit të Zi”.