Botë

Përhapja e karkalecave në Afganistan kërcënon sigurinë ushqimore

 

Një shpërthim në shkallë të gjerë karkalecash në tetë provinca në veri dhe verilindje të Afganistanit po përbën një kërcënim të madh për sigurinë ushqimore të vendit, ka paralajmëruar Organizata e Ushqimit dhe Bujqësisë e Kombeve të Bashkuara (FAO).

Dociostaurus Maroccanus, i njohur zakonisht si karkaleca marokene, renditet ndër dëmtuesit më të dëmshëm ekonomikisht të bimëve kudo në botë.