Botë

“Kuzhinieri i Putinit” godet udhëheqjen ushtarake ruse

Kreu i kontraktorit ushtarak privat rus “Wagner” iu kthye një teme të njohur këtë javë - duke goditur udhëheqjen ushtarake të vendit për dështimet në luftën në Ukrainë. Kjo është diçka që vetëm disa të zgjedhur mund ta bëjnë publikisht pa marrë hakmarrje nga Kremlini
 

Dikur një figurë në hije, Yevgeny Prigozhin ka ngritur gjithnjë e më shumë profilin e tij publik, duke u mburrur pothuajse çdo ditë për fitoret e supozuara të “Wagnerit”, duke u tallur me armiqtë e tij dhe duke u ankuar për hierarkinë ushtarake ruse

Kreu i kontraktorit ushtarak privat rus Wagner iu kthye një teme të njohur këtë javë - duke goditur udhëheqjen ushtarake të vendit për dështimet në luftën në Ukrainë. Kjo është diçka që vetëm disa të zgjedhur mund ta bëjnë publikisht pa marrë hakmarrje nga Kremlini.

Komentet nga Yevgeny Prigozhin nënvizuan grindjen e tij të gjatë me Ministrinë e Mbrojtjes.