Botë

Presidenti Trump përballë kritikave lidhur me protestat e dhunshme

Presidenti Donald Trump po përballet me kritika të shumta nga i gjithë spektri i politikës amerikane, ngaqë nuk dënoi supremacistët e bardhë, të cilët ishin organizatorët e mitingut “Të bashkojmë të djathtën” në Sharlotsville të Virxhinias, që përfundoi me dhunë vdekjeprurëse.

Zoti Trump, i cili zakonisht komenton menjëherë pas sulmeve terroriste, e dënoi dhunën “si shprehje skandaloze të urrejtjes, fanatizmit dhe dhunës nga të gjitha palët”. Përmes Twitterit, ai “ofroi ngushëllimet e tij për të tre personat që humbën jetën dhe u dërgoi urim për një shërim të shpejtë të gjithë të plagosurve”.