Botë

Lavrov i gatshëm të ndërmjetësojë për uljen e tensioneve mes SHBA-së e Koresë V.

Rusia është mjaft e shqetësuar nga rreziku i lartë i konfliktit mes SHBA dhe Koresë së Veriut, vlerësoi sot kreu i diplomacisë ruse Serguei Lavrov, duke sugjeruar se do të ndërmerrte një vizitë në Uashington për të hedhur hapin e parë për uljen e tensioneve.

“Rreziqet janë shumë të larta, sidomos duke marrë në konsideratë retorikën e përdorur. Ekzistojnë kërcënime të drejtpërdrejta për të përdorur forcën”, deklaroi ai gjatë një takimi me të rinjtë i transmetuar në televizion.