Botë

Kosto e rindërtimit të Zelandës së Re pas ciklonit “Gabrielle” shkon në miliarda dollarë

 

Zelanda e Re ka thënë se rindërtimi pas ciklonit Gabrielle do të kushtojë miliarda dollarë, në të njëjtin nivel me tërmetin në Christchurch të 12 vjetëve më parë.

Gabrielle solli përmbytje në ishullin e veriut në mes të shkurtit, duke dëmtuar rrugët dhe urat.