Botë

Turqia ia pa sherrin amnistisë së ndërtuesve

 

Numri i të vdekurve në Turqinë jugore dhe në Sirinë veriore kaloi 35.000, dhe të mbijetuarit dhe ekspertët e ndërtimit kanë thënë se ndërtimi i dobët ka shumë të ngjarë të ketë përkeqësuar shkallën e shkatërrimit të tërmetit, si dhe numrin e jetëve të humbura, shkruan “New York Times”

Të mbijetuarit dhe ekspertët e ndërtimit thonë se ndërtimi i dobët ka shumë të ngjarë të përkeqësojë shkallën e shkatërrimit të tërmetit, pasi numri i të vdekurve në Turqi dhe Siri i kaloi 35.000 njerëz, shkruan “New York Times”.

Në vazhdën e fushatës në vitin 2019, presidenti Recep Tayyip Erdogan i Turqisë vlerësoi legjislacionin që partia e tij politike kishte shtyrë duke lejuar që pronarëve të pronave t’u faleshin shkeljet e ndërtimit pa i rregulluar ndërtesat e tyre.