Botë

Qeveria e Netanyahut “po jep dritën e gjelbër për vrasjen e palestinezëve”

 

“Ju keni ministrin e Sigurisë Kombëtare që e ka bërë shumë të qartë se ai beson në vrasjen e palestinezëve, ju keni një ministër të Financave që e ka bërë të qartë se (palestinezët) janë këtu vetëm përkohësisht”, tha për “Al-Jazeeran”, analistja me bazë në Haifa, Diana Buttu

(Al-Jazeera) - Rritja e dhunës kundër palestinezëve në Bregun Perëndimor të pushtuar dhe në Jerusalemin Lindor ngjall frikë pas planeve të kryeministrit izraelit, Benjamin Netanyahu, për ta bërë më të lehtë për izraelitët blerjen e armëve të zjarrit.

Të shtunën, Netanyahu tha se do t’i përshpejtonte lejet e armëve për qytetarët izraelitë dhe do të shtonte përpjekjet për të mbledhur “armë të paligjshme”. Zyra e tij premtoi gjithashtu hapa të rinj për të “forcuar" vendbanimet ilegale izraelite në Bregun e pushtuar Perëndimor.