Botë

Për katër javë, 60 mijë njerëz në Kinë vdiqën nga COVID-19

 

Gati 60 mijë njerëz kanë vdekur nga COVID-19 në Kinë në katër javët e fundit, kanë njoftuar autoritetet kineze të shtunën.

Kina është kapluar nga një valë e madhe e virusit pasi hoqi kufizimet “zero-COVID” në dhjetor, me disa qytete të mëdha që vlerësojnë se midis 70 dhe 90 për qind e popullsisë është e infektuar.