Botë

Kievi mund të ketë rrymë vetëm 10 orë në ditë gjatë janarit

Foto: AP
 

Ekspertët e energjisë elektrike kanë vlerësuar se edhe në skenarin më të mirë, Kievi nuk ka gjasa të ketë më shumë se 10 orë energji elektrike në ditë, në fillim të janarit.

“Vala e fundit e sulmeve ruse me dron u fokusua në mënyrë specifike në rrjetin elektrik të Kievit dhe çoi në dëmtime të konsiderueshme në të gjithë sistemin”, ka thënë Oleksandr Kharchenko, drejtor i Qendrës Kërkimore të Industrisë së Energjisë.