Botë

Katër shtete nënshkruajnë marrëveshje për të transportuar energji elektrike në Evropë

 

Udhëheqësit e Azerbajxhanit, Gjeorgjisë, Rumanisë dhe Hungarisë nënshkruan një marrëveshje të shtunën për një kabllo elektrike nënujore nën Detin e Zi, për të transportuar energjinë e gjelbër azere në Evropë.

Marrëveshja përfshin një kabllo elektrike prej 1,100 kilometrash, prej 1,000 MW nën Detin e Zi, nga Azerbajxhani në Rumani, si pjesë e përpjekjeve më të gjera të Bashkimit Evropian për të diversifikuar burimet e energjisë dhe për të qëndruar larg Rusisë në këtë aspekt.