Botë

Meksika i ofroi azil ish-presidentit peruan, u zu gjatë rrugës për në ambasadë

 

Presidenti i Meksikës, Andres Manuel Lopez Obrador, largimin e presidentit të Perusë e ka cilësuar si grusht shtet të butë dhe ka konfirmuar se Pedro Castillo ka kërkuar azil në Ambasadën meksikane.

Lopez Obrado ka thënë se ka dhënë dritën e gjelbër për kërkesën e Castillos për azil, të cilën e kishte bërë gjatë bisedës telefonike me zyrën e presidencës meksikane. Mirëpo presidenti meksikan ka thënë se planet për azil janë prishur kur Castillo u kap nga policia gjatë rrugës për në Ambasadën meksikane në Lima. Atje po e prisnin një grup i madh protestuesish.