Botë

Në botën e madhe myslimane, komuniteti LGBTQ mbetet i margjinalizuar

 

Krahasuar me shumë kombe myslimane, Indonezia është relativisht tolerante. Një numër i madh i organizatave LGBTQ veprojnë hapur, duke mbrojtur të drejta të barabarta, duke ofruar këshilla, duke u lidhur me udhëheqësit fetarë

Në periferi të Yogyakartas, qytet indonezian që është shtëpia e shumë universiteteve, është një shkollë e vogël me konvikt me një mision që duket i pavend në një komb me më shumë qytetarë myslimanë se çdo tjetër. Studentët e saj janë gra transgjinore.

Është një oazë e rrallë e pranimit të LGBTQ – jo vetëm në Indonezi, por në të gjithë botën myslimane të largët. Shumë kombe myslimane e kriminalizojnë seksin homoseksual – duke përfshirë Katarin, pritës të Kupës së Botës. Personat LGBTQ refuzohen në mënyrë rutinore nga familjet e tyre, denoncohen nga autoritetet islame, ndiqen nga forcat e sigurisë dhe kufizohen në jetën klandestine shoqërore. Apelet për ndryshim nga kombet miqësore ndaj LGBTQ-së hidhen poshtë në mënyrë rutinore si ndërhyrje të pajustifikuara nga jashtë.