Botë

Turqia kërcënon Greqinë me “veprime” konkrete

 

Ministri i Jashtëm i Turqisë ka kërcënuar përsëri se do të “ndërmerrte veprime” kundër Greqisë nëse ajo vazhdon të armatosë ishujt e saj në Egje, të cilët Ankaraja thotë se duhet të mbeten të çmilitarizuara në përputhje me traktatet ndërkombëtare.

Komentet e Mevlut Çavushoglut pasojnë raportet për stërvitjet ushtarake nga Greqia në ishujt Rodos dhe Lesbos në Egje. Zyrtarët turq këmbëngulin se vendosja e ushtarëve ose armëve në disa ishuj afër bregdetit të tij janë në kundërshtim me statusin e tyre jo-ushtarak sipas ligjit ndërkombëtar. Athina ka njoftuar se duhet të mbrojë ishujt kundër një sulmi të mundshëm nga Turqia.