Botë

Protesta në SHBA kundër masave të Kinës për COVID

 

Rreth 200 njerëz kanë mbajtur protestë dy blloqe larg Shtëpisë së Bardhë në shenjë mbështetjeje për demonstratat në Kinë që kërkojnë t’u jepet fund kontrolleve të rrepta të koronavirusit dhe bëjnë thirrje për ndryshime politike.

Protestuesit në Freedom Plaza mbanin pankarta që thoshin “jo diktaturë, jo censurë” dhe kërkonin që presidenti i Kinës, Xi Jinping dhe Partia Komuniste në pushtet të heqin dorë nga pushteti. Ata ndezën qirinj dhe brohoritën “Kina e lirë”.