Botë

“Der Spiegel”: Borrell zemëron Berlinin pasi u përpoq ta shpërblejë me post një këshilltar të tij

Foto: AP
 

Ministria e Jashtme gjermane po e akuzon kryediplomatin e BE-së, spanjollin Josep Borrell, për shkelje të “transparencës, neutralitetit dhe besueshmërisë”.

Sipas revistës gjermane “Der Spiegel” shefi i BE-së për politikë të jashtme Josep Borrell ka bërë përpjekje të palejueshme për ta emëruar këshilltarin e tij Steven Everts në postin e drejtorit të Institutit të BE-së për Studime të Sigurisë (EUISS) me seli në Paris. Everts është shkrues i fjalimeve të Borrellit.