Botë

Studentët kinezë i kthyen protestat anti-COVID në thirrje lirie

Demonstruesit mbajnë fletë të zbrazëta gjatë një proteste në Pekin më 28 nëntor

Në të gjithë vendin, "Duam liri" është kthyer në një thirrje grumbullimi për një turmë protestash të udhëhequra kryesisht nga brezi i ri, disa shumë të rinj për të marrë pjesë në aktet e mëparshme të mospajtimit të hapur kundër qeverisë. "Më jep lirinë ose më jep vdekje!" - bërtitën qindra protestues në disa qytete, sipas videove që qarkullojnë në internet, ndërsa vigjilja për të shënuar vdekjen e të paktën 10 personave në një zjarr në Xinjiang u shndërrua në mitingje politike

 

Në të gjithë vendin, "Duam liri" është kthyer në një thirrje grumbullimi për një turmë protestash të udhëhequra kryesisht nga brezi i ri, disa shumë të rinj për të marrë pjesë në aktet e mëparshme të mospajtimit të hapur kundër qeverisë. "Më jep lirinë ose më jep vdekje!" - bërtitën qindra protestues në disa qytete, sipas videove që qarkullojnë në internet, ndërsa vigjilja për të shënuar vdekjen e të paktën 10 personave në një zjarr në Xinjiang u shndërrua në mitingje politike

Për herë të parë ndër dekada, mijëra njerëz kanë sfiduar autoritetet kineze duke protestuar në universitete dhe në rrugët e qyteteve të mëdha, me kërkesën që të çlirohen jo vetëm nga testet dhe bllokimet e pandërprera pandemike, por edhe nga censura e rreptë dhe kontrolli i ashpër i Partisë Komuniste mbi të gjitha aspektet e jetës.

“Duam liri”