Botë

May dënon obsesionin e SNP-së për pavarësi

 

Edinburg, 4 mars – Kryeministrja britanike, Theresa May denoncoi obsesionin për pavarësi të Skocisë nga partisë nacionaliste skoceze, SNP, në pushtet, në një fjalim hapës të kongresit të Partisë Konservatore skoceze në Glasgow.

“Ne e dimë që SNP nuk do të ndalet kurrë së shtrëmbëruari të vërtetën për të denigruar Britaninë e Madhe dhe për të nxitur obsesionin për pavarësi”, u shpreh ajo në një akuzë të dhunshme kundër partisë së kryeministres skoceze, Nicola Sturgeon.