Botë

Polici spanjoll dënohet sepse postoi në Twitter video të rreme dhe raciste

 

Një oficer policie që postoi qëllimisht një video të rreme të një sulmi seksual në përpjekje për të nxitur urrejtje kundër fëmijëve emigrantë, është bërë personi i parë në Spanjë që dënohet me burg sipas ligjit të ri për përdorimin e rrjeteve sociale për të përhapur lajme të rreme.

Një gjykatë në Barcelonë e dënoi të martën oficerin e Gardës Civile me 15 muaj burg dhe një gjobë prej 1,620 euro, raportoi The Guardian.