Botë

Zelanda planifikon taksa për kafshën për mbrojtjen e klimës

 

Qeveria e Zelandës së Re ka propozuar të martën një taksë për gazrat serrë që i emetojnë fermat nga gogësima dhe urinimi i kafshëve, si pjesë e planit për mbrojtjen e klimës.

Qeveria ka njoftuar se do të bëhej vendi i parë në botë që do të zbatonte këtë taksë në kuadër të luftimit të ndryshimit klimatik, raportuan median e huaja.