Botë

Lutjet për vdekje e të burgosurve amerikanë në Ukrainë

 

Burrat u kthyen në Ukrainë në një “vend të errët” në Donetsk për gati një muaj marrje në pyetje shtesë. Ata përfundimisht u dërguan në një bllok qelie izolimi brenda një ish-burgu ukrainas. Atje Drueke dhe Huynh u detyruan të regjistronin deklarata propagandistike për një videokamerë ruse me ushtarë në dhomë

(AP) - Edhe pas tre muajsh robëri që përfshinte kërcënime me ekzekutim, torturë fizike, izolim dhe privim ushqimi, ishte udhëtimi drejt lirisë që gati e theu Alex Drueke, veteran ushtarak amerikan i liruar javën e kaluar me nëntë të tjerë të burgosur që shkuan për ta ndihmuar Ukrainën për të luftuar pushtuesit rusë.

Duart e tij ishin të lidhura. Koka e tij ishte e mbuluar me qese plastike dhe shiriti i paketimit që e mbante në vend ishte i fiksuar aq fort, sa i shkaktoi gërvishtje në ballë. Drueke tha se ai dhe shoku i tij i burgosur amerikan, Andy Huynh, arritën kufirin e tyre në këtë gjendje gjatë transitit, i cili ndodhi në një seri automjetesh nga Ukraina lindore në një aeroport në Rusi, që ishte i rrethuar nga roja të armatosura.