Botë

Perëndimi rrit sigurinë rreth tubacioneve pas dëmtimit të Nord Stream 2

Foto: AP
 

Vendet evropiane thonë se do ta rrisin sigurinë rreth instalimeve të naftës dhe gazit pas sabotimit të dyshuar të dy tubacioneve kryesore.

Bashkimi Evropian, SHBA-ja dhe NATO-ja kanë sugjeruar se dëmtimi i tubacioneve midis Rusisë dhe Gjermanisë ishte i qëllimshëm, por nuk e kanë fajësuar drejtpërdrejt Rusinë, raportoi BBC-ja të mërkurën.