Botë

Inteligjenca britanike e sheh me dyshim mobilizimin e ri rus

rrusian soldier
 

Inteligjenca britanike njoftoi se dhjetëra mijëra thirrje janë shpërndarë në Rusi për t’iu bashkëngjitur trupave ruse në luftime ndaj Ukrainës. Sipas njoftimit të publikuar të hënën, Britania e Madhe bën të ditur se Rusia do të përballet me një sfidë administrative dhe logjistike për t’iu ofruar trajnimeve trupave të rekrutuar ditëve të fundit.

“Ndryshe nga shumica e ushtrive perëndimore, ushtria ruse ofron trajnime fillestare të nivelit të ulët për ushtarët brenda njësive operacionale, në vend që institucionet e dedikuara t’i kryejnë ato trajnime”, thuhet në njoftim.