Botë

“Perlat” e Muzeut të CIA-s

 

Gazetarët janë lejuar që të hyjnë në muzeun e CIA-s që përmban modele dhe gjësende të tjera që janë përdorur për të kryer aksionet më të sofistikuara. Pjesë e ekspozitës janë edhe planet për vrasjen e udhëheqësve të Al-Qaedas

Agjencia qendrore e inteligjencës amerikane (CIA) ka prezantuar modelin e shtëpisë ku po fshihej lideri i al-Qaedas, Ayman al-Zawahri, para se CIA ta vriste atë në sulmin me dron në Afganistan.

Pak ditë pas vrasjes së liderit terrorist, zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë kanë publikuar një fotografi të presidentit Joe Biden duke folur me drejtorin e CIA-s, William Burns. Para vetes kishin një model prej druri.