Botë

Pritje të gjata nëpër kufijtë rusë, të rinjtë nuk duan të luftojnë

Foto: AP
 

Eksodi i rusëve ka vazhduar në dy ditët e fundit. Pasi nuk ka bileta aeroplani, rusët tani ua kanë mësyrë pikave kufitare me Gjeorgjinë dhe Finlandën me qëllim që të shmangin thirrjen për luftë. Ata pas kalimit të kufijve kanë guxuar të shprehen kundër luftës që po bën Rusia në Ukrainë

Pritje dhe kolona të gjata janë krijuar nëpër pikat kufitare mes Rusisë dhe shteteve fqinje. Tollovia në pikën kufitare mes Rusisë dhe Gjeorgjisë është nxitur pas njoftimit të presidentit rus, Vladimir Putin, për mobilizim ushtarak në pushtimin e Ukrainës.

Kolona në kufirin me Gjeorgjinë ishte e gjatë 10 kilometra. Rusët që kanë kaluar andej kufirit kanë thënë se u vjen keq për atë që po ndodh në Ukrainë.