Botë

Irani po përballet me sfidën më të madhe në vitet e fundit

Vdekja e Mahsa Aminit, e cila ishte kapur nga policia morale e Iranit për mosmbajtje të shamisë ose hixhabit e saj, ka shkaktuar shfaqje të guximshme mosbindjeje
 

Rregullat, të cilat datojnë në ditët pas Revolucionit Islamik të vitit 1979, zbatohen nga policia e moralit. Forca, e njohur zyrtarisht si Patrulla e Udhëzimit, është e vendosur nëpër zona publike. Kjo forcë policore përbëhet nga burra dhe gra

Protestat kanë shpërthyer në të gjithë Iranin ditët e fundit pasi një grua 22-vjeçare vdiq ndërsa mbahej nga policia e moralit për shkelje të kodit islamik të veshjes, të zbatuar rreptë në këtë vend.

Vdekja e Mahsa Aminit, e cila ishte kapur nga policia morale e Iranit për mosmbajtje të shamisë ose hixhabit e saj të pretenduar, ka shkaktuar shfaqje të guximshme mosbindjeje, përballë rrahjeve dhe arrestimeve nga autoritetet në Iran.