Botë

Del videoja që tregon përplasjet e rekrutimit në Rusi: “Përse po bërtisni si vajza të vogla?!”

 

Një video ka nxjerrë në pah se si duket në të vërtetë rekrutimi i ushtarëve në Rusi, pasi presidenti Vladimir Putin shpalli “mobilizimin e pjesshëm”. Videoja, që ende s’dihet në cilin qytet rus është incizuar, tregon burrat e mobilizuar që qëndrojnë në një sallë e që marrin shpjegime nga një zyrtar ushtarak se si do të funksionojnë procedurat e rekrutimit.

Siç shihet në video, ushtarakët e ardhshëm ndërhyjnë zyrtarin ushtarak që u qëndron përpara dhe përpiqet t’ua shpjegojë procedurat. Pakënaqësitë shpërthejnë e shpërfaqen me piskamat e zyrtarit.