Botë

Aeroplanmbajtësja amerikane mbërrin në Korenë e Jugut për stërvitje

Foto: AP
 

Aeroplanmbajtësja me energji bërthamore USS Ronald Reagan mbërriti në portin e Koresë së Jugut të të premten përpara stërvitjes së përbashkët ushtarake të dy vendev,e që synon të tregojë forcën e tyre kundër kërcënimeve në rritje të Koresë së Veriut.

Stërvitjet e përbashkëta do të jenë të parat që përfshijnë një aeroplanmbajtëse të SHBA-së në rajon që nga viti 2017, kur SHBA-ja dërgoi tri aeroplanmbajtëse, duke përfshirë Reaganin për stërvitje detare me Korenë e Jugut në përgjigje të testeve bërthamore dhe raketore të Koresë së Veriut, raportoi Associated Press tw premten.