Botë

Të paktën 31 të vrarë në protestat në Iran për vdekjen e 22-vjeçares Mahsa Amina

Foto: AP
 

Të paktën 31 civilë janë vrarë që nga fillimi i protestave në Iran, të shkaktuara nga vdekja e një gruaje 22-vjeçare, pasi ajo u arrestua nga policia morale, njoftoi të enjten organizata e Iranit për të Drejtat e Njeriut (IHR) me qendër në Oslo.

"Populli iranian doli në rrugë për të luftuar për të drejtat e tij themelore dhe dinjitetin njerëzor dhe autoritetet iu përgjigjën atyre protestave paqësore me plumba”, tha drejtori i IHR-së, Mahmood Amiry-Moghadam, pas gjashtë ditësh demonstrata.