Botë

Lidhja e pandashme, presidenti izraelit i drejtohet Parlamentit gjerman

 

Presidenti izraelit ka mbajtur fjalim në Parlamentin gjerman lidhur me krimet e kryera gjatë Rajhut të Tretë, por njëherësh ka lavdëruar raportet e ngushta dhe miqësore që kanë krijuar dy vendet pas përfundimit të Holokaustit.

Isaac Herzog ka lavdëruar zotimin e përbashkët të dy vendeve në luftën kundër antisemitizmit, duke theksuar se marrëdhëniet e tyre ia kanë dalë të njihen botërisht si shembull që i shërben krejt njerëzimit.