Botë

Luftanijet amerikane lundrojnë përmes Ngushticës së Tajvanit

 

Dy luftanije të marinës amerikane kanë lundruar përmes ujërave ndërkombëtare në Ngushticën e Tajvanit më 28 gusht. Ky është operacioni i parë i këtij lloji qëkur kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve, Nancy Pelosi, vizitoi Tajvanin.

Marina amerikane tha se luftanijet Chancellorsville dhe Antietam janë duke kryer një operacion. Operacione të tilla rëndom zgjasin nga tetë deri në 12 orë dhe monitorohen nga afër nga ushtria e Kinës.