Botë

Guterres: Duhet bërë më shumë për të çuar drithërat ukrainase në tregjet botërore

 

Gjatë një vizite në portin ukrainas të Detit të Zi, Odesa, Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres, tha se ka ende shumë për të bërë për t'u siguruar që drithërat ukrainase, si dhe ushqimet dhe plehrat e prodhuara nga Rusia, mund të arrijnë në tregjet globale.

"Është koha për mbështetje masive dhe bujare, në mënyrë që vendet në zhvillim të mund të blejnë ushqimin nga ky dhe portet e tjera", tha ai më 19 gusht.