Botë

Thatësirë e madhe në SHBA, paralajmërohet mungesë e ujit

Foto: AP
 

Ndërprerjet e ujit pritet të njoftohen të martën në SHBA në kulmin e një "megathatësire" të rëndë që ka ulur nivelet në dy rezervuarët më të mëdhenj të vendit në nivele rekord.

Rrjedha e lumit Kolorado, i cili siguron ujë për më shumë se 40 milionë njerëz në shtatë shtete dhe Meksikë, do të ndalet për të reduktuar furnizimin në Arizona dhe Nevada fillimisht, nëse qeveria federale konfirmon propozimin, raportoi The Guardian.