Botë

Ukraina thotë se ka zbuluar dhe asgjësuar mbi 180 mijë mjete shpërthyese që nga fillimi i luftës

Foto: AP
 

Qeveria e Ukrainës ka thënë se forcat e saj të deminimit kanë zbuluar dhe kanë larguar më tepër se 180 mijë mjete shpërthyese që nga fillimi i pushtimit rus më 24 shkurt, raporton CNN.

Yevhenni Yenin, zëvendësministër i Brendshëm, ka thënë për televizionin e Ukrainës se “një e pesta e territorit të Ukrainës është ndotur me granata, mina dhe bomba ajrore që nuk kanë shpërthyer.