Botë

Protesta e sindikatave koreane para ditës së çlirimit

Foto: AP
 

Mijëra njerëz u mblodhën në qendër të Seulit të shtunën për të organizuar një protestë duke i bërë thirrje qeverisë së Koresë së Jugut të pezullojë politikën e saj armiqësore ndaj Koresë së Veriut dhe Kinës, duke përfshirë stërvitjet e përbashkëta ushtarake me Shtetet e Bashkuara.

Protestuesit kërkuan që qeveria të pezullojë bashkëpunimin ushtarak midis Seulit dhe Uashingtonit dhe të nxisë një traktat paqeje dhe bashkëpunim me Phenianin.