Botë

Thatësira shkakton rrezik për furnizimin me energji në Evropë

 

Thatësira e vazhdueshme në Mbretërinë e Bashkuar dhe Evropë po e vë nën presion prodhimin e energjisë elektrike, thonë ekspertët.

Energjia elektrike nga hidrocentralet - e cila përdor ujin për të prodhuar energji - ka rënë me 20% në përgjithësi, raportoi të shtunën BBC.