Botë

SHBA: 5-vjeçarja përjashtohet nga shkolla sepse prindërit e saj janë të së njëjtës gjini

 

Një 5-vjeçare nga Louisiana, SHBA, raportohet se u detyrua të largohej nga kopshti i fëmijëve që është në kuadër të një shkolle fetare, sepse prindërit e saj janë një çift i të njëjtës gjini.

Emily dhe Jennie Parker thanë se ishin informuar nga zyrtarët e shkollës në Akademinë Baptiste Biblike gjatë një takimi me drejtorin e shkollës dhe një pastor se marrëdhënia e tyre mes së njëjtës gjini nuk përputhej me mësimet e shkollës dhe se do t'u duhej të gjenin një shkollë të re për vajzën e tyre, Zoey.