Botë

Gjermania s’e përjashton mbulimin e faturave të qytetarëve

Foto: AP
 

Kancelari gjerman, Olaf Scholz, u zotua se qeveria e tij nuk do t'i lërë qytetarët në lloç kur vjen puna e pagesës së faturave të tyre të energjisë, por e pranoi se vendi i tij do përballet me sfida të konsiderueshme në muajt e ardhshëm.

Rritja e kostove të karburantit të shkaktuar nga lufta e Rusisë kundër Ukrainës ka sjellë një tendosje të rëndë financiare për shumë njerëz në Gjermani dhe më gjerë, duke ngritur shqetësime për një dimër të mundshëm pakënaqësie.