Botë

Ish të burgosurit zbulojnë detaje nga skandali i përdhunimeve në burgjet e Rusisë

Foto: BBC
 

Ish-të burgosur kanë folur për BBC-në se janë përdhunuar dhe torturuar sistematikisht në burgjet ruse. Pamjet e publikuara të abuzimeve të tilla kishin qarkulluar vitin e kaluar, dhe tani viktimat kanë thënë se pse ndodhë kjo dhe si po luftojnë ata për drejtësi.

Spitali i burgut të Saratovit, në jug-perëndim të Rusisë, erdhi në vëmendjen e publikut vitin e kaluar kur videot e abuzimit të tmerrshëm të të burgosurve u dërguan te një organizatë e të drejtave të njeriut dhe u raportua në mediat ndërkombëtare.